Finalisten bekend

Boze kijkers na halve finale Het Onbekende: 'Smeerlappen'

24 juni 2023 10:05 | amusement | Door Faye Heijnis

© Shotbysud/RTL
De finishlijn is in zicht in Het Onbekende. Vrijdagavond werd duidelijk welke twee onbekende en welke twee bekende deelnemers het in de finale tegen elkaar opnemen.

Het Onbekende onder presentatie van Renze Klamer is geen kijkcijfersucces te noemen voor RTL 4, maar de vaste schare kijkers is wel fanatiek. Zo laten ze flink van zich horen over de onbekende deelnemers Ruud en Rein in de halve finale. 

Finalisten Het Onbekende  

De finalisten van de eerste editie Het Onbekende zijn bekend. Rein en Ruud staan namens Team Onbekend in de finale tegenover Arno Kantelberg en Freek Bartels van Team Bekend. Daarvoor moest in beide teams eerst nog een lid sneuvelen. De onbekenden mochten zelf kiezen en Ruud en Rein besloten Mabel eruit te stemmen. Het lot van de bekenden lag in handen van oud-kandidaten. Zij mochten namelijk de afvaller kiezen en dat werd Mischa Blok. "Dit is echt onze slechtste dag ooit", jammerde Team Bekend.

Kijkers zagen liever één kandidaat in het bijzonder eruit vliegen. 

Ruud uit Het Onbekende 

'Hopen dat Ruud eruit gaat vanavond', klonk het al aan het begin van de halve finale. Geen nieuw geluid, want de aanwezige Ruud maakt zichzelf de afgelopen afleveringen al niet geliefd. Zijn acties worden kracht bijgezet door Rein, die kijkers als een 'persoon zonder ruggengraat' omschrijven. 

Finale Het Onbekende

Volgende week vrijdag is de finale van Het Onbekende om 20.00 uur te zien op RTL 4. Of er een tweede seizoen van de avontuurlijke spelshow besteld gaat worden, is nog niet duidelijk. 

Meer over