Finalisten Maestro 2017 bekend

10 december 2017 21:28 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Maestro nadert haar ontknoping. Na twee spannende halve finales bleven twee bekende Nederlanders over om de eindstrijd in de dirigeerwedstrijd met elkaar aan te gaan.

De makers van Maestro deden hun best het zo spannend mogelijk te maken, maar de uitslag stond al halverwege de tweede halve finale vast. Het kwaliteitsniveau tussen Dave von Raven en zijn collega finalisten Hadewych Minis en Maartje van de Wetering viel niet te ontkennen.

Tienenregen

Vooral Hadewych gooide hoge ogen en oogste diverse tienen voor haar twee stukken. Ook Maartje had een uitstekende avond. Dave's prestaties staken daar schril tegen af, zeker toen de jury zijn eerste stuk beloonde met drie vijven en hem daarmee een achterstand bezorgde die niet meer in te halen viel.

Eindstand

Uiteindelijk maakte Frits Sissing na zes stukken de balans op. Hadewych had na twee halve finales 113 punten en mocht direct door naar de finale. Maartje had er 109 punten en bevond zich samen met Dave en zijn 92 punten in de gevarenzone. Zoals altijd was het laatste woord aan het orkest die met hun stemkastjes een overtuigende voorkeur uitspraken: 82 procent van de stemmen was voor Maartje waardoor ook de tweede finaliste bekend was.

Genoten

Dave nam zijn verlies gelaten en laconisch op: "Ik zag 't niet aankomen" grapte de Rotterdammer die vertelde genoten te hebben voordat hij een groot applaus vroeg voor het orkest. 

Meer over