Fittie tussen Bridget Maasland en Kelly van der Veer

27 oktober 2014 13:04 | amusement | Door Televizier

© SBS / Jean Pierre Heijmans

Transseksueel Kelly van der Veer is woest door een opmerking over haar sekse door Bridget Maasland. De blondine noemde Kelly in Shownieuws een man.

En dat terwijl er veel werk in Kelly (34) is gestoken om haar juist vrouw te laten zijn. De ellende begon toen Bridget in een aflevering van Shownieuws vertelde dat ze op de Beau Monde Awards in 2007 dezelfde jurk aan had als iemand anders. „Ik heb dat wel eens meegemaakt... Maar bij mij had een man dezelfde jurk aan.” Daarmee doelde ze op transgender Kelly, die haar die opmerking niet in dank afnam.

Niet op SBS

Kelly reageerde in het AD op het relletje. „Wie denkt ze dat ze is? Ik ben echt woest. Normaal zoek ik de media niet op, maar ik blijf strijden voor het lot van de transgenders in Nederland. We worden gezien al achterlijk. Ik ben gelukkig, maar ik ga mijn geluk niet laten verpesten door zo'n boerentrien. Dan pak ik je. Zoiets doe je misschien thuis, maar niet op SBS6.”

Kelly besloot op hetzelfde niveau wraak te nemen via haar Facebook. 'Ik vind haar nek zo raar. Van die plooien. Daarom is ze misschien zo wit, dan valt dat niet zo erg op. Ze noemde me een man. Ach ja, liever een man, dan een konijnenkop!'

Grap gaat voor belediging

Bridget heeft inmiddels laten weten dat ze het allemaal niet zo heeft bedoeld. „Ik wilde de grap groter maken dat we dezelfde jurk droegen. De grap gaat voor de belediging. Maar serieus, ze was toch een man? Ik weet dat ze nu op en top vrouw is. Mocht ik haar gekwetst hebben, daarvoor mijn welgemeende excuses.”

Ondanks de aanbevelingen van Kelly is Bridget nog niet van plan zichzelf te laten verbouwen.

 

Meer over