Bijzondere plekken

Floortje Dessing terug met Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

2 maart 2022 15:32 | amusement | Door Esther Hut

© BNNVARA

Floortje Dessing mag weer op reis. Na twee jaar niet te kunnen reizen is ze binnenkort weer te zien in Floortje Naar het Einde Van de Wereld.

Floortje zal weer, net als in vorige seizoenen, bijzondere afgelegen bestemmingen opzoeken en langs mensen gaan die het roer radicaal hebben omgegooid voor een bestaan buiten de gebaande paden. De presentatrice brengt een aantal dagen met hen door om te kijken hoe het leven hen vergaat op zo’n geïsoleerde plek.

Floortje Dessing

"Dit was een ingewikkeld seizoen om te maken vanwege de reisrestricties door COVID, maar ik ben ongelofelijk blij dat het gelukt is," laat Floortje weten. "Het voelde bijzonder om er weer op uit te gaan en mensen in alle uithoeken te ontmoeten. Het is fascinerend om te zien hoe zij omgaan met dingen als thuisscholing en nadenken over eigen voorzieningen. Dat zijn zaken die wij in tijden van COVID verplicht moesten aanleren, maar voor hen heel normaal zijn. Dat maakt het ook zo boeiend om met deze mensen in gesprek te gaan en te zien hoe ze leven."

Belize

In de eerste aflevering begint Floortje in Belize, een klein land aan de Caribische Zee. Twaalf jaar geleden verlieten Britten Alisa en Richard Londen om een geheel zelfvoorzienend leven op te bouwen in de jungle, en hun drie kinderen een bijzondere jeugd te geven.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld is vanaf 17 maart iedere donderdag om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer over