Floortje Blijft Hier

Floortje Dessing maakt programma vanuit Nederland

30 Maart 2020 16:29 | amusement | Door Irma Tomas

© BNN/Annemieke van der Togt
De laatste jaren vloog Floortje Dessing van de ene uithoek van de wereld naar de andere. Maar zoals de titel van haar nieuwe programma Floortje blijft hier al doet vermoeden, zoekt de presentatrice het dit keer dichter bij huis. Bijvoorbeeld bij haar zus die thuis zit met het coronavirus. 

Er valt op dit moment niet zoveel te reizen dus zoekt Floortje Dessing mensen op die geïsoleerd leven in Nederland. Want die zijn er. Zo gaat ze op stap met schaapherder Riaan Strijdom, die alles weet van alleen zijn, maar ook van het belang van de natuur om je heen. Ze zoekt ook wildplukker Edwin Florès op, die laat zien dat je uit de wilde natuur voedsel kan halen.

Lees ook:

M is ook nieuw

Zus heeft corona

Ze praat in het tegenwoordig rustige Amsterdam met filosofe Marli Huijer, over hoe raar ons leven nu is. Ze bezoekt de familie Boswijk, die midden in de randstad toch behoorlijk geïsoleerd woont op een vuurtoreneiland. Ze runnen daar normaal gesproken een populair restaurant waar dagelijks zo'n vijftig restaurantgasten aanmeren. Nu het restaurant tijdelijk gesloten is, moeten zij alle zeilen bijzetten. En via Skype spreekt Floortje haar zus die stewardess is en het coronavirus heeft. Ze zit in thuisquarantaine en vertelt hoe dat gaat.

Floortje blijft hier is vanaf donderdag 2 april te zien op NPO1 om 21.30 uur 

Meer over