Floortje Dessing op reis naar Syrië

Floortje Dessing kies meestal prachtige plekken uit voor haar reizen, maar ditmaal gaat ze naar het door oorlog verscheurde Syrië.

Acht jaar geleden reisde Floortje Dessing voor 3 op reis naar Syrië waar toen nog geen burgeroorlog had gewoed. „Het was een prachtig, vruchtbaar land met een waanzinnig gastvrije bevolking.”, zei Floortje daar recentelijk bij Pauw over. 

Uitgaan en avontuur in Aleppo

De volgende tekst -inmiddels wat pijnlijke tekst- staat nog steeds te lezen op de 3 op reis-website: 'Ben je op zoek naar uitgaan en avontuur dan ben je in Damascus verkeerd. Dan ben je beter af in Aleppo! Shoppen kan hier wel heel goed, vooral in de kleine winkeltjes van de vroegere hoofdstraat van Damascus, de Via Recta. Maar Damascus is echt een bestemming voor de culturele reiziger dus verwacht geen shopwalhalla! Voel je bijvoorbeeld een echte ridder in het kasteel Krak des Chevaliers, vergaap je aan de stad van de duizend zuilen Palmyra en neem sowieso een kijkje in de citadel van Aleppo!'

Floortje in Syrië

Inmiddels is er van die cultuur weinig meer over. Palmyra werd gedeeltelijk verwoest door IS, Krak des Chevaliers is flink beschadigd en er zullen nog maar weinig winkeltjes van toen over zijn. Floortje Dessing gaat met eigen ogen kijken hoe het land er nu aan toe is.

Reageren