Floortje Dessing spreekt van ‘slijtageslag’ in Floortje naar het Einde van de Wereld

Door haar nierziekte werd het programma een jaar uitgesteld, maar nu begint wereldreiziger Floortje Dessing alsnog met Floortje naar het Einde van de Wereld, een ‘volwassen versie’ van 3 op Reis.

Hierin reist Floortje naar de verste uithoeken op aarde. Elke uitzending bezoekt ze een afgelegen bestemming om te ervaren hoe het is om op zo’n unieke plek te wonen. Hoe is het bijvoorbeeld voor een jonge rendierhoedster in het hoge noorden van Noorwegen?

Nieuw-Zeeland

In de eerste aflevering is Dessing aan de andere kant van de wereld, in Nieuw-Zeeland, aan de ruige westkust van het Zuidereiland. Daar woont de familie Long al ruim dertig jaar midden in de wildernis, op twee dagen lopen van de bewoonde wereld.

Zwaar

Floortje vindt het programma ontzettend zwaar om te maken. „ Deze mensen zijn zo moeilijk bereikbaar dat het maken van dit programma echt een slijtageslag is. Het is fascinerend dat mensen bewust de keuze maken om op zulke afgelegen plekken te gaan wonen”, aldus de reislustige presentatrice.

Hoe vergaat het Floortje in afgelegen oorden? Floortje naar het Einde van de Wereld, vanavond om 21.40 uur op Nederland 1.

Reageren