En vertrok bij RTL

Floortje Dessing weigerde Funniest Home Videos

16 april 2023 13:00 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© BNNVARA
We kennen Floortje Dessing tegenwoordig van boeiende reisprogramma's, maar dat was ooit wel anders.

In de tijd dat ze onder contract stond bij RTL werd haar gevraagd om Funniest Home Videos te presenteren. Dat weigerde, waarna ze bijna werd ontslagen. Dat zegt de presentatrice in Mezza.

"Ik ben een keer bij RTL bijna ontslagen omdat ik weigerde Funniest home videos aan elkaar te praten, dat leek mij helemaal niks. Een interimmanager – ik noem geen namen – dreigde mij te ontslaan, plus mijn hele team en mijn reisprogramma op te doeken. Pure chantage", zo zegt Dessing in het interview.

Floortje ging ervandoor 

De manier waarop RTL met haar omging zette haar aan het nadenken. "Ik wist niet wat me overkwam. Na een hoop stress en slapeloze nachten dacht ik: fak joe vriend, dat gaan we niet doen. Toen ben ik vertrokken bij RTL, en naar de NPO gegaan."

Ongewenst gedrag

De presentatrice doet verder uit de doeken dat ze in de televisiewereld ook allerlei misstanden voorbij heeft zien komen, onder meer ongewenst gedrag van mannen. "Dat wel. Ook van foute vrouwen trouwens. Ik heb het gezien hoor, en er ook over gehoord van vrienden bij de tv, onbeschofte presentatoren, leidinggevenden die vloeken en tieren tegen ondergeschikten."

Meer over