"Fokke & Sukke-bedenker John Reid wordt nieuwe Rijdende Rechter"

26 november 2015 10:50 | amusement | Door Televizier

KRO-NCRV heeft een opvolger gevonden voor Rijdende Rechter Frank Visser, die naar SBS vertrekt. De eer gaat naar cartoonist en kantonrechter John Reid.

Mr. Frank Visser stapt over naar SBS 6 en dus is omroep KRO-NCRV op zoek naar een opvolger voor het razend populaire tv-programma De Rijdende Rechter. Die lijkt nu te zijn gevonden in John Reid, bedenker van de strip Fokke & Sukke.

John Reid

Vanochtend pakte De Telegraaf uit met geruchten over de nieuwe Rijdende Rechter. Een woordvoerder van KRO-NCRV bevestigde in de krant het voornemen om John Reid aan te stellen. Hij neemt deze week een proefaflevering op en wordt beoordeeld door een kijkpanel met onder andere de netmanagers van de NPO. Maar IDTV-baas Karin de Groot, producent van De Rijdende Rechter, verzekert ons op Twitter alvast dat John Reid het echt gaat worden:


Fokke & Sukke

Het klinkt apart: de bedenker van Fokke & Sukke als nieuwe tv-rechter. Maar John Reid is niet alleen cartoonist, hij is ook kantonrechter bij de rechtbank in Alkmaar. Als rechtenstudent begon hij samen met zijn maten Jean-Marc van Tol en Bastiaan Geleijnse de strip Fokke & Sukke. Al sinds 1999 verschijnt er dagelijks een cartoon van de halfnaakte eend en kanarie in het NRC Handelsblad.

Frank Visser

De 'oude' Rijdende Rechter, Frank Visser, gaat bij SBS 6 een soortgelijk programma maken. Vanaf maart 2016 is Mr. Frank Visser Doet Uitspraak op de buis, waarin de rechter een duo vormt met presentator Viktor Brand. "Het ligt in het verlengde van wat ik altijd al heb gedaan," vertelde Visser eerder over zijn nieuwe show. "Ik ga conflicten oplossen tussen gewone mensen. Ik krijg ruziemakende partijen bij me en ik zeg wie er gelijk heeft."

Lees ook:
1,3 miljoen kijkers voor afscheid van Frank Visser bij De Rijdende Rechter

Meer over