Consumentenzaken

Fons Hendriks pakt het in Radar Checkt! heel anders aan dan Antoinette

22 Juni 2021 10:31 | amusement | Door Irma Tomas

© Elvin Boer

Fons Hendriks reist in Radar checkt! de komende acht weken per camper het land door om oplossingen te zoeken voor consumentenconflicten.

Tekst: Jef Willemsen

Vanwaar deze zomerse Radar-variant?
“Antoinette Hertsenberg gaat lekker op vakantie en laat de boel aan mij, haha. Normaal gesproken bereiden we in de zomer het nieuwe seizoen voor, nu krijgen we de kans om op de buis te blijven. Om toch een beetje het vakantiegevoel te krijgen, gaan we met de hele redactie in een camper op pad om praktische oplossingen te zoeken voor slepende zaken. Mijn aanpak is totaal anders dan die van Antoinette, zij is de confronterende autoriteit in de studio, ik ga bij mensen langs en probeer in afleveringen van acht minuten spijkers met koppen te slaan.”

Welke onderwerpen raken jou persoonlijk?
“Eén van de afleveringen gaat over 3-MMC. Ik heb ouders geïnterviewd die hun oudste zoon hebben verloren omdat hij onder invloed van de drug zelfmoord heeft gepleegd. Hun verdriet is echt onder mijn huid gaan zitten. Ik kan ook heel slecht tegen partijen die misbruik proberen te maken van mensen. Zo gaan we langs bij een beleggingskantoor dat jongeren bewust onjuiste informatie heeft verstrekt.”

Wat vind je van de NPO-plannen om te bezuinigen op Radar?
“Het is een zeer onrustige tijd. Vorig seizoen moest Radar al afleveringen inleveren en nu zijn er plannen om de redacties van Kassa en Radar samen te voegen en van elk programma nog maar twintig afleveringen per jaar te maken. Niks is nog zeker, daarom ben ik ook blij dat we Radar checkt! mogen maken, zo kunnen we zelfs tijdens de sportzomer aantonen dat we relevant zijn en dat het programma een breed publiek aanspreekt. Volgens mij is dat gelukt.”

Radar checkt! | NPO 1 | 19.40 uur

Meer over