Fox-presentatrice klaagt baas aan wegens seksuele intimidatie

Gretchen Carlson, een 50-jarige presentatrice van de zender Fox heeft de hoogste baas van Fox New aangeklaagd omdat hij haar seksueel lastig heeft gevallen.

En dat niet alleen, toen Gretchen naar eigen zeggen liet weten helemaal geen zin te hebben in een affaire met de 76-jarge Roger Ailes, liet hij haar ontslaan. Volgens Carlson zei Ailes tijdens een gesprek dat hij en zij allang een seksuele relatie hadden moeten hebben en dat ze daar allebei beter van zouden worden. Ailes voegde eraan toe dat problemen makkelijker zijn te verhelpen met seks. Gretchen Carlson was naar haar baas toegestapt omdat ze vond dat ze werd gediscrimineerd op de werkvloer door een mannelijke collega.

Kont

Carlson zegt in haar aanklacht ook dat de bejaarde Ailes eerder al ongepaste opmerkingen had gemaakt. Hij vroeg bijvoorbeeld of ze zich kon omdraaien zodat hij haar kont kon zien.

Prestaties

In een verklaring zegt Gretchen Carlson: „Hoewel dit een moeilijke stap was, moest ik voor mezelf en alle andere werkende vrouwen opkomen. Ik ben heel trots op mijn prestaties bij Fox News.”

 

 

Meer over: