Jack Bauer keert terug

Fox kijkt naar mogelijkheden voor prequel hitserie 24

31 juli 2018 09:14 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© EPA
Televisiezender Fox kijkt opnieuw naar een variant op hitserie 24. Volgens The Wrap werken de producenten van de originele serie aan een prequel.

In 2001 zag 24 het levenslicht, waarna het negen seizoenen lang te zien was op televisie. De serie over terreurbestrijder Jack Bauer had een opvallende opbouw: ieder reeks bestond uit 24 afleveringen, die ieder een uur uit het leven van Bauer lieten zien. Zo was er aan het einde van een seizoen steeds slechts een etmaal verstreken.

Film

Tussen het zesde en zevende seizoen van de show kwam er een televisiefilm uit, 24: Redemption. Vier jaar na het einde van de serie in 2010, keerde Kiefer Sutherland terug in zijn rol als Bauer voor een revival, 24: Live Another Day.

Legacy

Vorig jaar zond Fox de spin-off 24: Legacy uit, de eerste 24 zonder Sutherland, maar met Corey Hawkins als de vertolker van Jack Bauer. Legacy werd na het eerste seizoen van de buis gehaald.

Designated Survivor

De afgelopen jaren was Sutherland te zien in de Designated Survivor. Daarin speelt de 51-jarige Canadees de rol van president Tom Kirkman. De politieke dramaserie, waarvan twee seizoenen zijn gemaakt, wordt in de Verenigde Staten door ABC uitgezonden. Buiten Noord-Amerika is de serie te zien op Netflix.

Meer over