Suzanne Harmsen

Koert Westerman door het stof om seksistische opmerkingen over PSV-clubarts

31 augustus 2020 09:17 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Koert Westerman deed afgelopen weekeinde voor FOX Sports het commentaar bij Jong PSV – Excelsior (1-6). Toen clubarts Suzanne Harmsen het veld in kwam om een speler te behandelen, maakte de sportcommentator opmerkingen die bij veel kijkers in het verkeerde keelgat schoten. De Rotterdammer ging daarna door het stof.

Suzanne Huurman kwam in het veld om Kristófer Kristinsson van Jong PSV te behandelen voor een blessure. Door uitspraken als "of zou hij gewoon graag verzorgd willen worden door de knappe verzorgster? Die spelers heb je ook" en "ik ga er gewoon bij liggen, in de hoop dat ik haar even diep in de ogen kan kijken en mijn move na de wedstrijd mag maken" haalde Koert zich de woede van heel wat kijkers en Twitteraars op de hals.

CV

Collega Annemarie Postma, werkzaam bij Het Parool, wees Koert op zijn verantwoordelijkheden. "Suzanne Huurman is clubarts bij PSV, consulent bij Real Madrid en heeft een CV in de medische wereld waar menigeen van droomt. En dan door de commentator zo weggezet worden. In- en in triest.”

Excuses

Westerman (55) bood zijn excuses aan in een reactie op Postma. "Hoi Annemarie, ik heb even jouw bril opgezet en ik begrijp je reactie volkomen. Ik ken Suzanne ook al een poosje, maar snap dat mijn opmerkingen inmiddels echt niet meer kunnen. Als ik mensen daarmee heb beledigd of boos gemaakt, bij dezen mijn welgemeende excuses."

Meer over