Frank en Erik gaan voor de vrouwen in Bureau Sport

7 juni 2017 10:18 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt - togtstrip fotografie

In het nieuwe seizoen van Bureau Sport zetten Frank Evenblij en Erik Dijkstra sportvrouwen in de schijnwerpers. Vanaf 16 juni is het programma te zien bij NPO 3. 

De vijf afleveringen van Bureau Sport hebben een paar vaste onderdelen. In Battle of the Sexes nemen sportvrouwen het op tegen sportmannen. Ook houdt een sportvrouw elke aflevering voor de spiegel een monoloog over haar lichaam. Verder bespreken oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo, zwemster Femke Heemskerk en voetbalster Merel van Dongen wekelijks een vooroordeel uit de vrouwensport.

Vrouwelijke hooligan

Natuurlijk moeten de voormalige DWDD-jakhalzen Frank en Erik zelf ook aan de bak. Ze gaan onder andere langs bij Dafne Schippers, zwemster Sharon van Rouwendaal en wielrenster Puck Moonen. Ook spreken ze de eerste vrouwelijke hooligan met een stadionverbod.

Lees ook: 'Erik Dijkstra ideale opvolger van Matthijs van Nieuwkerk'.

Tom Dumoulin

Bureau Sport heeft al acht seizoenen achter de rug. In 2012 begon de eerste reeks als aanloop naar het EK voetbal. Vorig jaar maakten Frank en Erik het programma Bureau Rio. Daarin brachten de heren in Rio een bezoekje aan onze Olympische sporthelden, zoals Tom Dumoulin en zeilster Marit Bouwmeester. Momenteel zijn Frank en Erik elke vrijdagmiddag te horen in Bureau Sport Radio op NPO Radio 1.

Bureau Sport Vrouwen is vanaf vrijdag 16 juni om 20.20 uur te zien bij NPO 3. 

Meer over