'Dan stoppen we'

Frank Evenblij en Erik Dijkstra zoeken naar de Olympus voor Bureau Sport

15 juli 2020 09:45 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Annemieke van der Togt
Stoppen op je hoogtepunt is maar weinigen gegeven. Maar voor Frank Evenblij, Erik Dijkstra en Bureau Sport is het nog mogelijk. Daarvoor hoeven ze alleen maar Diego Maradona te strikken voor hun programma.

Over het antwoord op de vraag met wie hij nog graag een item wil maken, hoeft Frank in gesprek met Nieuwe Revu niet lang na te denken. “Diego Maradona, zonder meer”, steekt Frank van wal. "Maradona is de top van de Olympus. Hoger kan niet.”

Mis 

Het duo, begonnen als De jakhalzen in De wereld draait door en inmiddels in het bezit van een CV zo groot als een pak A4-papier, waren er wel een paar keer dichtbij. “Maar elke keer ging het mis.”

Romário

Met een andere grootheid hadden ze in 2014 meer geluk. Zonder al te veel geloof gingen ze in Rio de Janeiro op de bonnefooi op zoek naar de Braziliaanse oud-voetballer Romário. "Maar wat gebeurt er? We stappen bij het strand van Rio de Janeiro de bus uit en de eerste die we tegenkomen is... Romário! Dat geloof je toch niet?"

Specials

Erik Dijkstra en Frank Evenblij hebben inmiddels acht seizoenen van Bureau sport gemaakt. Bij bijzondere sportevenementen, zoals het WK voetbal in 2014 of de Tour de France van 2016, werd het programma in een vast thema gegoten. De laatste special was Bureau Korea, naar aanleiding van de Olympische winterspelen van Pyeongchang.

Meer over