Experimentele quiz...

Frank Evenblij presenteert Het Uur van de Waarheid

Frank Evenblij is het gezicht van de nieuwe BNNVARA quiz Het uur van de waarheid, waarin kandidaten moeite moeten doen wakker te blijven.

BNNVARA kondigde haar nieuwste programma aan via een persbericht. 

24 uur wakker blijven

Volgens de zender is Het uur van de waarheid een experimenteel programma. Twaalf kandidaten blijven een hele dag wakker om te studeren op twaalf onderwerpen waar Frank ze na 24 uur vechten tegen slaap en stress vragen over stelt. Wie het snelst drukt, maakt de meeste kans op de finale en een mooi geldbedrag.

Gebrekkige concentratie

Maar slaapgebrek doet gekke dingen met mensen, zo merkte Frank al tijdens de opnames: "De kandidaten denken best scherp te zijn, maar door slaapgebrek daalt juist hun concentratie. Ze drukken soms te snel of verkeerd, ook al weten ze het antwoord."

Hecht

Niet eerder brachten quizkandidaten vooraf op zo'n bijzondere manier tijd met elkaar door. Ook dat heeft effect, weet Frank: "Het is ook mooi om te zien hoe hecht een groep wordt na een etmaal met elkaar te hebben doorgebracht. Het doet de andere kandidaten echt pijn als de eerste kandidaat eruit vliegt. Diegene heeft dus 24 uur gestudeerd en moet binnen een minuut naar huis."

Het uur van de waarheid is vanaf donderdag 6 december te zien om 21.30 uur op NPO 1. 

Meer over:

Reageren