Pensioen

Frank Snoeks stopt bij de NOS als voetbalcommentator op eindtoernooien

14 juli 2021 10:24 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Frank Snoeks stopt bij de NOS als voetbalcommentator tijdens EK’s en WK’s. Dat doet de 65-jarige Noord-Hollander omdat hij bijna de pensioengerechtigde leeftijd heeft.

Zodoende was de EK-finale tussen Italië en Engeland de laatste wedstrijd van Frank Snoeks op een eindtoernooi. “De pensioenleeftijd is er niet voor niets. Zo'n eindtoernooi is fysiek heel zwaar met het vele reizen", begint de commentator zijn verhaal in gesprek met zijn werkgever NOS.

Wembley

Tijdens het WK eind volgend jaar in Qatar is Snoeks 66 jaar. Die reis ziet hij niet meer zitten. “Het is mooi geweest. Ik had ook niet langer door gewild. Maar om af te sluiten op Wembley met Engeland in de finale is natuurlijk wel heel bijzonder."

Schaatsen

Snoeks was 31 jaar commentator voor de NOS tijdens diverse eindtoernooien. Hij verzorgde tijdens acht EK’s en acht WK’s het commentaar bij verschillende wedstrijden. Ook deed hij jarenlang verslag van het schaatsen, maar daar stopte hij in 2018 al mee. Komend seizoen doet Snoeks nog wel de samenvattingen van de Eredivisie en de WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje.

Meer over