Dementie

Frank van der Lende maakt serie over Alzheimer

19 november 2018 13:42 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Hans-Peter van Velthoven
Frank van der Lende start 20 november op YouTube met een serie over alzheimer. De 3FM-dj maakt de serie Frank & Alzheimer & ... met name voor jongeren die een ouder met dementie hebben. De serie bestaat uit zes afleveringen.

De vader van Frank van der Lende kreeg op 61-jarige leeftijd te horen dat hij alzheimer heeft. Op internet kon hij destijds nauwelijks informatie en verhalen vinden van jongeren die in dezelfde situatie zitten. "Daardoor kwam ik op het idee een YouTube-serie te maken om jongeren te informeren over deze ziekte", zegt de 3FM-dj.

Erik Scherder

In de serie praat de 29-jarige Van der Lende met verschillende deskundigen, onder wie hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Ook gaat hij langs bij jongeren met een ouder die dement is.

Grote impact

De filmpjes verschijnen op het YouTube-kanaal van Alzheimer Nederland, dat blij is met de inbreng van Van der Lende. "Op deze manier kunnen we ook deze jongere doelgroep goed informeren en herkenning bieden. Als een van je ouders dementie krijgt op jonge leeftijd heeft dat grote impact", zegt Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland.

Meer over