Veranderingen

Frans Bauer, André van Duin en Bridget Maasland te gast in nieuw seizoen De Kist

19 december 2022 14:07 | amusement | Door Esther Hut

© EO

De EO heeft de gasten voor het nieuwe seizoen van De Kist bekendgemaakt. Zo praten onder andere Frans Bauer, Andre van Duin en Bridget Maasland met presentator Kefah Allush over het leven en de dood. Naast de bekendmaking van de gasten, heeft het programma ook nog een ander nieuwtje.

Naast eerdergenoemde gasten zien we ook Anneke van Giersbergen, Diederik Gommers, Yesim Candan, Bart Chabot, en Lisa van Ginneken in De Kist.

Vaste locatie

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen, zal dit seizoen er wat anders uitzien. De presentator ontmoet zijn gasten namelijk op een vaste locatie, in plaats van dat hij bij ze langsgaat. In de Metaalkathedraal in Utrecht zullen Kefah Allush en zijn gast naast de doodskist zitten en in gesprek gaan. Daarnaast kiezen de gasten een drankje dat ze ook op hun eigen uitvaart willen uitserveren.

Nieuw seizoen is goed gelukt

“Ik wilde al jaren dat de kist meer zou zijn dan een rekwisiet dat alleen aan het begin aanwezig is. Soms kwam de kist al mee naar binnen, maar meestal wilde de gasten het object op afstand houden,” zegt Allush. “Ik wilde letterlijk áán de kist zitten en met mijn gasten op ontdekkingstocht gaan in hun binnenste, met aandacht en respect, maar wel rechtstreeks en confronterend. Volgens mij is dat in dit nieuwe seizoen goed gelukt, maar oordeel vooral zelf!”

De eerste aflevering is zanger Frans Bauer te gast en praat hij onder andere over het verlies van zijn vader.

Het nieuwe seizoen van De Kist is vanaf zondag 15 januari wekelijks te zien om 23:30 uur op NPO 2.

 

Meer over