Frans Bauer haalt Bananasplit-streken uit in Vive La Frans

14 September 2013 11:00 | amusement | Door Televizier

Frans Bauer bewijst in zijn nieuwe programma Vive La Frans dat hij zijn Banasplit-streken nog lang niet is verleerd. De grappenmaker neemt zijn bekende gasten maar al te graag in het ootje.

In Vive La Frans toert Frans samen met broer Dorus door het Franse platteland. Net als in Bauer’s Zigeunernacht blijven er een hoop bekende Nederlanders een nachtje slapen en een leuke activiteit doen. Dat geeft Frans genoeg gelegenheid om een leuke grap met zijn gasten uit te halen.

Jeroen van der Boom

Frans vond het hoog tijd om Jeroen van der Boom eens terug  te pakken, want “die liep altijd te pochen over het feit dat hij zo’n goede conditie heeft.”

Bauer bedacht van te voren dat hij 'wraak' zou nemen op Van der Boom tijdens een fietstocht door de Franse bergen en trof de nodige voorbereidingen: “Een vriend van mij heeft stiekem een motor in een mountainbikefiets gezet, die zag je niet. Dus we gingen fietsen en op een gegeven moment ging ik zo hard dat Jeroen echt rood aanliep. Hij werd er heel onzeker door, hij dacht dat hem iets mankeerde.”

Philippe Geubels

De Vlaamse komiek Philippe Geubels was een wel erg makkelijk doelwit voor de volkszanger: “Philippe heeft honderd fobieën. Hij is overal bang voor: beesten, insecten, zon, kleine ruimtes, ga maar door”, vertelt Frans.

Daarom besloot Frans samen met hem koeien op te gaan drijven. Schaterlachend laat Bauer een foto zien van een lijkbleke Geubels te paard die wordt aangevallen door een koe.

Joost Eerdmans

Dan was er nog politicus en radiopresentator Joost Eerdmans. Ook hij ontkwam niet aan de grappen en grollen van Bauer. Frans nam hem mee naar de modderpoelen in de Camargue. “Ik maakte hem wijs dat het helende modder was. Toen heb ik hem er helemaal mee ingesmeerd. Dat stonk jongen!” vertelt de zanger trots.

Achter deze grap lag wel een diepere gedachte. Terwijl Eerdmans zijn moddermasker liet drogen deed Frans een interview, “want de politiek is ook een modderpoel. Vanuit dat oogpunt vond ik het ook heel grappig.”

Vive La Frans

Vive La Frans is elke zaterdag om 20.30 uur te zien op Nederland 1. Vanavond is Jeroen van der Boom te gast. Hij doet een leuke onthulling in het programma: hij kampeerde tijdens zijn jeugd vaak op een naturistencamping.

Meer over