Frans en Mariska Bauer maken programma in de VS

8 februari 2018 15:01 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS

Frans en Maris Bauer hebben samen een leuke klus te pakken. Ze gaan voor het programma Frans Bauer in Amerika rondreizen in de Verenigde Staten.

Het zal net iets anders worden dan Floortje naar het einde van de wereld maar met z'n twee├źn (zonder de kinderen) weten Frans Bauer en zijn lieftallige Maris vast een leuk programma te maken van Frans Bauer in Amerika.

Memphis en New Orleans

Wat dit illustere duo aan de andere kant van de oceaan gaat doen? Volgens het persbericht willen ze genieten van de gastvrijheid van de Amerikanen, leren ze meer over de cultuur en staan ze stil bij een aantal belangrijke momenten in de Amerikaanse geschiedenis. Ze bezoeken wereldberoemde steden als Memphis, New Orleans en natuurlijk New York en hebben bijzondere ontmoetingen met zowel beroemdheden als met ‘de gewone Amerikaan’.

De stiefbroer van Elvis

Frans is al sinds zijn jeugd gek op Amerika en raakte toen al ge├»nspireerd door grootheden als Elvis Presley en bokslegende Chuck Wepner, ‘de echte Rocky’. En dus ontmoet hij Chuck Wepner en gaat hij naar de plaats te gaan waar Elvis Presley vanaf zijn tienerjaren woonde. Frans gaat ook langs bij Elvis’ stiefbroer.

Orkaan Katrina

Daarnaast speken Frans en Mariska ook gewone Amerikanen onder wie een aantal inwoners van New Orleans die na de orkaan Katrina alles zijn kwijtgeraakt, maar toch de kracht en de dromen hebben om opnieuw te beginnen. Ook ontmoeten ze een aantal van de vele immigranten in Amerika, bijna allemaal van eenvoudige komaf. Zoals de Italiaan Vinny Vela, die het als acteur ver heeft geschopt. En in New York krijgt het echtpaar een rondleiding van Max Westerman die hen alles vertelt over deze beroemde stad en de link met Nederland.

Frans Bauer in Amerika is vanaf zaterdag 17 maart te zien op NPO 1

Meer over