Fred van Leer dacht aan zelfmoord vanwege oorsuizen

Stylist Fred van Leer lijdt al drie jaar aan oorsuizen, oftewel tinnitus. Het lawaai was zo erg, dat hij overwoog een einde aan zijn leven te maken. 

Fred van Leer vertelt in de Telegraaf hoe de ellende begon na een avondje stappen: „Ik kwam thuis met een luide, schelle piep in beide oren. In het begin dacht ik: dat zal morgen wel over zijn. Maar een week later zaten die irritante tonen nog steeds in mijn hoofd, 24 uur per dag. De piepen gingen mijn leven beheersen. Ik werd er echt knettergek van, van het ene op het andere moment was ik in de hel beland”

Handvol pillen

De presentator van Shopping Queens sliep bijna niet meer, raakte oververmoeid en kon ook niet meer werken. Ik jankte de hele dag, mijn assistent moest bijna alles overnemen.” Toen kwamen er donkere gedachten op bij de bekende stylist. „Ik heb echt even gedacht: voor mij hoeft het zo niet meer. Als die herrie in mijn kop voor altijd is, dan neem ik liever een handvol pillen en maak ik er een einde aan.”

Let it go

Maar gelukkig heeft Fred van Leer een manier gevonden om met de geluiden in zijn hoofd om te gaan. „Ik besloot mijn leven niet meer te laten domineren door de herrie in mijn hoofd, maar het te accepteren als iets wat bij me hoort. Stukje bij beetje kon ik de piepen een plek geven. Ik heb de tekst ’Let it go!’ aan de binnenkant van mijn arm laten tatoeëren. Als een permanent spiekbriefje.”

Grasmaaier

Maar hoewel hij het lawaai heeft geaccepteerd, blijft het moeilijk voor Fred. „Vier dagen per week zijn de piepen rete-irritant. De overige drie dagen zijn ze milder. Je moet je voorstellen dat ik 24 uur per dag een grasmaaier in mijn hoofd heb.”

Reageren