Niet altijd prinsessenjurk

Fred van Leer maakt zijn debuut in Say Yes to the Dress

Stylist Fred van Leer (41) presenteert het nieuwe seizoen van het TLC-programma Say yes to the dress Benelux. Hij neemt het stokje over van Randy Fenoli. ‘Met mij is het programma speelser geworden.’

Met de presentatie van de Nederlandse versie van Say to the dress komt er een droom uit, vertelde je eerder. Waarom?
“Omdat ik het al jaren een geweldig programma vind om naar te kijken en omdat het bij me past. Als stylist heb ik heel wat dames geholpen bij het uitzoeken van hun trouwjurk. Wat ik daar zo mooi aan vind, is dat het een intieme aangelegenheid is. Een trouwjurk is het meest bijzondere dat een vrouw kan dragen. Buiten de zoektocht naar de jurk vind ik het heerlijk om de ongezouten, soms zure meningen van die (schoon)moeders, zussen en vriendinnen te horen. Daar kan ik echt om gieren. Het was een feest om te mogen maken.”

Vond je het lastig om in de voetsporen van Randy Fenoli te stappen?
“Totaal niet. Ik doe alles op mijn eigen manier, zou ook niet anders kunnen. Ik denk dat het programma met mij een ander gevoel heeft gekregen. Randy is wat afstandelijker en conservatiever, terwijl ik wat brutaler en hysterischer ben; ik stap gewoon de kleedkamer van de vrouw binnen. Ik denk dat ik het programma daardoor wat speelser heb gemaakt.”

Zie jij in één oogopslag welke jurk het beste bij een vrouw past?
“Niet altijd, maar ik zie meestal wel meteen wat níet bij ze past. Vaak is dát juist wat ze willen, haha. Veel vrouwen dromen van een prinsessenjurk, maar de meesten staat die helemaal niet. Overigens komen in het programma alle soorten jurken voorbij; van uitbundig en sexy tot simpel en traditioneel.”

Say yes to the dress Benelux, dinsdag - TLC • 20.30 uur

Meer over:

Reageren