Fred van Leer naast coach ook jurylid in Holland's Next Top Model 2016

Fred van Leer krijgt een nieuwe rol in het negende seizoen van Holland's Next Top Model. De flamboyante coach beoordeelt de kandidaten voor het eerst ook als vast jurylid.

De jury ondergaat een flinke vernieuwing, maakt RTL 5 maandag bekend. De kandidaten worden nog steeds beoordeeld door presentatrice Anouk Smulders, maar naast haar komen drie nieuwe gezichten. Behalve stylist Fred van Leer, die al sinds 2011 voor de talentenjacht werkt als coach, neemt ook fashionfotograaf Alek Bruessing plaats in de jury.

Social media

Het vierde jurylid wordt later bekendgemaakt. Hij of zij gaat letten op het social media-gebruik van de modellen in de dop. Hun digitale skills krijgen een prominente plek in het 'vernieuwde' Holland's Next Top Model. Anno 2016 moeten modellen namelijk niet alleen goed zijn in fotoshoots en catwalkshows, maar zichzelf ook kunnen presenteren op Facebook en Instagram.

Project Marijke Helwegen

De deelnemers kunnen wat social media betreft in ieder geval een voorbeeld nemen aan Fred van Leer. Hij hield zijn volgers de afgelopen tijd uitgebreid op de hoogte van zijn cosmetische ingrepen. Vorige week toonde de stylist het resultaat van zijn 'project Marijke Helwegen': nieuwe oogleden en een nieuwe neus.

Holland's Next Top Model 2016 is vanaf dinsdag 30 augustus om 20.30 uur te zien op RTL 5. 

Meer over: