TLC

Fred van Leer over Alles Uit de Kast: ‘Dit programma doet ertoe’

29 Oktober 2019 10:25 | amusement | Door Irma Tomas

© TLC
Vorige week begon een onverminderd enthousiaste Fred van Leer aan het tweede seizoen van Alles uit de kast, het TLC-programma waarin hij vrouwen met een laag zelfbeeld weer van zichzelf leert houden. En zijn hulp is nog steeds hard nodig.

Dit is het tweede seizoen van Alles uit de kast. Heb je iets geleerd van vorig jaar?
„Dat geen enkele vrouw hetzelfde is. Het is in ieder geval niet zo dat het tweede seizoen makkelijker is. Vorig jaar hadden we iemand met lipoedeem, en nu ook . Dan denk je misschien dat je het hetzelfde kan aanpakken als vorige keer, maar dat is niet zo. Deze vrouw had weer heel andere problemen. Dat houdt het ook spannend voor mezelf. Dit programma doet ertoe.”

Welke vrouwen hadden dit seizoen je hulp nodig?
„Het is weer heel uiteenlopend. Marjorie is bijvoorbeeld als kind van top tot teen verbrand. Ze heeft gelukkig een heel rijk leven met een leuke man, kinderen en vrienden, maar ze zit wel onder de littekens en dat is lastig. Vorige week was er iemand met een beenprothese en ik help dit keer ook een transgender. Ze is van top tot teen vrouw, maar met 1,95 meter is het lastig kleding te kopen. Na de make-over was ze echt een spetter! Je gelooft niet wat daar gebeurt.”

Waarom zitten er geen mannen bij?
„We hadden wel een paar aanmeldingen van mannen, maar op de een of andere manier hadden die minder emotionele problemen. Die mannen hadden dan bijvoorbeeld bierbuik. Maar dan geef je ze een bloesje en is de aflevering klaar. Daar maak je geen tv-programma mee.

Hebben alle vrouwen van het eerste seizoen hun metamorfose gehouden?
„We hadden laatst een terugkomdag van het eerste seizoen en dan geloof je niet wat er met die vrouwen is gebeurd. Ze staan heel anders in het leven. Met veel heb ik ook nog contact en als ze dan aan het winkelen zijn, krijg ik een berichtje of ik het wat vind. Dit programma heeft zo’n impact op de vrouwen.”

Je staat al een tijdje in het theater met je show Leer van Fred. Alle voorstellingen zijn strak uitverkocht. Hoe komt dat, denk je?
„Ik ben mezelf en ik ben benaderbaar, ik denk dat mensen dat leuk vinden. Ik begon met 25 shows, in de reprise kwamen daar nog 75 bij en die waren binnen twee dagen uitverkocht. Dat zijn bij elkaar 40.000 kaarten! Zelfs in de biblebelt was het zo uitverkocht. Het is een droom.”

Alles uit de kast is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij TLC.

En als je er dan nog geen genoeg van hebt: Op video-on-demand platform Dplay kan de serie worden teruggekeken en 7 dagen vooruit worden bekeken. Ook is er op Dplay een special te zien waarin Fred de vrouwen uit het eerste seizoen ontmoet en ziet hoe het nu met ze gaat.

Meer over