Frequin, Bom en Storms wilden samen een programma maken

Drie van de meest uitgesproken persoonlijkheden uit de Nederlandse tv-geschiedenis, Willibrord Frequin, Frits Bom en Pieter Storms, hebben gesprekken gevoerd over een gezamelijk tv-programma.

Dat vertelt Willibrord Frequin in een interview aan Glamorama. Enkele jaren geleden hebben de heren serieuze gesprekken gevoerd over een nieuw programma. „Dat zou een combinatie van onze programma’s worden. De Week van Willibrord, Breekijzer en de Ombudsman. We zouden de vinger aan de pols houden ten aanzien van de overheid.”

Vakantieman

Wie de drie heren en hun oeuvre kent, kan zich enigszins voorstellen hoe een dergelijk programma eruit had gezien. Willibrord die vakantiegangers hinderlijk achtervolgd omdat ze Litouwen in plaats van Torremolinos aanwijzen op de wereldkaart en Pieter Storms die voortdurend pesterig Frits Bom aanspreekt: 'Wat vind jij daar nou van, Vakantieman?'

Kim Kötter

Willibrord Frequin vertelt verder in het interview dat hij ook plannen had voor een programma met Kim Kötter, zijn tijdelijke huisgenoot in Jouw Vrouw, Mijn Vrouw. Maar ook dat liep op niets uit. „Het klikte niet helemaal met de presentator, Kim Kötter. Ik vond dat zij wel iets meer energie erin kon steken, iets meer initiatief. Ik vond haar wat lui.”

Na al die mislukte pogingen besloot Frequin er de brui aan te geven. „Ik kom niet op tv, nooit meer. Dat heb ik besloten. Ik ben op het hoogtepunt weggegaan en dan moet ik nooit meer terugkomen.

Reageren