Geen nieuwe serie...

Friends-cast werkt aan reünie-special voor HBO

15 november 2019 16:40 | amusement | Door Jef Willemsen

© NBC
De Friends-reünie lijkt er eindelijk te komen. Betaalzender HBO werkt aan een eenmalige special met de zes oorspronkelijke castleden.

Vorige maand gaf Jennifer Aniston al toe dat er "iets" op handen is. 

HBO MAX

Entertainmentsite The Hollywood reporter weet meer. Binnenkort lanceert HBO z'n eigen videodienst HBO MAX waar ook de volledige Friends catalogus op te zien zal zijn. Om MAX extra te promoten, willen ze Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, David Schwimmer en Matt LeBlanc weer samen op de bank krijgen. 

Ongescript

Het gaat echter om een ongescripte special, wat betekent dat de acteurs als zichzelf te zien zijn en niet als hun personages Phoebe, Rachel, Monica, Chandler, Ross en Joey. Waarschijnlijk halen ze voor de camera gezellig herinneringen op, inclusief favoriete fragmenten van de langlopende comedyserie.

Strik erom

Deze aanpak matcht met het statement dat Friends bedenker David Crane vorig jaar gaf: "We hebben er een strik om gedaan. En als je Friends nu wilt zien, dan kan dat gewoon. De serie wordt nog steeds uitgezonden. Het wordt bewaard, precies zoals het moet zijn. Je wilt niet een stel mensen van over de 50 in een koffietent zien zitten."

Meer over