Frits Sissing: Maestro is geen doorgestoken kaart

28 November 2014 15:16 | amusement | Door Televizier

© Daniel J. Ashes - Avro

Maestro wordt door Telegraaf-showbizzdeskundige Jan Uriot beticht van vals spel, maar daar is volgens presentator Frits Sissing niets van waar.

In Maestro dirigeren bekende Nederlanders een 65-koppig symfonieorkest. De kandidaten strijden acht weken lang om een plek in de finale, elke week valt een BN'er af. Volgens Jan Uriot is het allemaal doorgestoken kaart.

Maestro

Volgens de showbizzdeskundige van de Telegraaf kreeg Carlo Boszhard extra lessen, terwijl de overige kandidaten betaald zouden krijgen om dit niet wereldkundig te maken. "Bij dit soort programma's zijn er altijd mensen die denken dat het doorgestoken kaart is, maar het wordt ook altijd duidelijk dat het niet waar is", meldt presentator Frits Sissing aan RTL Boulevard.

Kritiek

Frits Sissing maakt in het interview gehakt van de kritiek. "Als alles van te voren geregeld zou zijn gaat het programma kapot. De jury en het orkest van 65 man zou mee moeten werken, dus dat is onmogelijk", aldus Frits. Ook zegt hij dat er in de finale per SMS wordt bepaald wie de titel ‘Maestro 2014’ met trots mag dragen.

Frits Sissing

Frits vindt het jammer dat hij zichzelf nu moet verdedigen. "Ik weet niet wat de doelstelling van meneer Uriot is, maar er klopt niets van wat hij zegt. Misschien heeft hij ooit een akkefietje gehad met Carlo. We proberen deze meneer altijd te mijden, want anders krijg je dit soort niet kloppende verhalen", besluit hij.

Carlo Boszhard is ondanks de kritiek blij met zijn deelname aan Maestro.

Meer over