Fons de Poel

Frits Wester in Het Gevoel van de Vierdaagse

In Het gevoel van de Vierdaagse volgt Fons de Poel interessante Vierdaagselopers. Onder hen politiek verslaggever Frits Wester en zijn collega Floor Bremer. Drie vragen tijdens hun voorbereidende looptraining.

Floor, voor jou wordt dit de vierde Vierdaagse. Maar Frits… Waarom?
Floor: “De collega met wie ik zou lopen, viel af. Ik vroeg Frits en na enige aarzeling vond hij het wel een leuke uitdaging.” Frits: “Een dag later had ik al spijt. Maar ik heb inmiddels een paar lange stukken met Floor gewandeld en ik loop elke dag van huis naar werk en terug. In de weekends loop ik veel, dus we zijn er fanatiek mee bezig.”

Dus je bent er helemaal klaar voor?
Stilte. Floor: “Nou Frits, wat is daarop je antwoord?” Frits: “Eh… nog niet helemaal.” Floor: “Frits heeft net twee dagen kromgelopen van de spierpijn na één keer 40 kilometer. Dus voor die vier keer 40 is hij nog niet helemaal klaar.” Frits: “Ik heb ook nog even. Er staan allerlei weddenschappen op het whiteboard op de redactie. Bijvoorbeeld: wanneer haakt Frits af? De eersten hebben al verloren. Die zeiden: in mei.”

Onderweg gaan jullie praten met andere lopers en met politici die een stuk meewandelen. Waar gaan die gesprekken over?
Floor: “Tijdens het wandelen voer je vaak mooie bespiegelende gesprekken. Heel anders dan de interviews in Den Haag.” Frits: “Mensen vertellen ons hoe zij tegen de politiek aankijken, en dat nemen we mee in onze gesprekken met politici.” Floor: “En elke stap die we zetten is live te volgen, dus elke opmerking komt in de stream op internet.” Frits: “Dat betekent voor mij vooral goed opletten dat ik geen verkeerde grappen maak. En dat acht uur per dag!”

Frits en Floor zijn van dinsdag tot en met vrijdag ook te zien op de livestream op Rtlnieuws.nl, in RTL Nieuws en in RTL Ontbijtnieuws.

Het gevoel van de Vierdaagse, vanaf dinsdag - NPO 1 • 19.10 uur

Meer over:

Reageren