Froger en Stoof zwaaien met de stok tijdens nieuw seizoen Maestro

3 december 2015 12:27 | amusement | Door Televizier

© Daniel J. Ashes - Avro

Zanger René Froger en acteur Patrick Stoof doen mee aan het muzikale tv-programma Maestro. Onder leiding van Frits Sissing gaat een nieuwe groep BN’ers vanaf 17 januari leren dirigeren en strijden om de gouden baton.

Volkszanger Froger wilde eigenlijk vorig jaar al meedoen, maar vanwege een drukke agenda lukte dit niet. Dit jaar lukt het wel en hij heeft er zin in. ‘’We hebben wat moeten schuiven in de agenda, maar ik ben er bij! Ik vind Maestro een super leuk programma en het lijkt me een enorme uitdaging om mee te doen. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren.”

‘Van X5 naar lijn 5’

Acteur Patrick Stoof, bekend van de telecomreclame en van Smeris en Toren C, is al aan het oefenen. “Onder de douche, in de auto, op de fiets… Ik probeer overal met mijn vinger de maatsoorten te slaan. 4 kwarts, 3 kwarts, 2 kwarts ik word er zelf al gek van...”

Jury 

In de jury is er een verandering qua samenstelling. De Nederlandse dirigent Vincent de Kort vervangt dirigent Otto Tausk als juryvoorzitter. De taak van De Kort is om samen met violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis de prestaties van de deelnemers te beoordelen.

Wie zich nog meer het dirigentenvak eigen gaan maken is nog onbekend.  

Aftrap 

Maestro trapt op zondag 10 januari af met het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert. Hier zijn alle nieuwe Maestro-deelnemers aanwezig. Onder andere Guus Meeuwis, Ilse DeLange en O’G3Ne zingen daar onder begeleiding van een groot symfonieorkest. Samen met Maestro-jurylid Dominic Seldis dirigeert Maestro-finalist 2014 Carlo Boszhard het orkest.

De opnames vinden in januari 2016 plaats in de Philharmonie in Haarlem. En jij kan daar bij zijn, klik hier voor de kaarten.

Maestro is vanaf 17 januari elke zondag om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over