'Voor de gek gehouden'

Frustratie nekt deelnemers Expeditie Robinson

17 november 2021 22:59 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Expeditie Robinson was nog nooit zo onvoorspelbaar als tijdens het huidige, Kroatische seizoen. De onduidelijkheid speelde ook deelnemers ernstig parten.

De aanhoudende onzekerheid in combinatie met de barre weersomstandigheden en het absolute gebrek aan eten zorgen ervoor dat expeditieleden meer dan ooit vroegtijdig afhaken.

Samensmelting

Het breekpunt voor velen was het samensmeltingsdiner. De ervaring leert dat zodra de samensmelting plaatsvindt, het einde in zicht is. Maar ditmaal bleek het na dik 14 dagen dagen afzien slechts de start van een nieuwe fase met andere kampen en uitdagingen.

Dyantha Brooks

Dyantha Brooks was het eerste expeditielid dat besloot vrijwillig te vertrekken. De heimwee naar haar gezin was te groot, ze kon het niet meer opbrengen om feitelijk overnieuw te beginnen. Ook Wietze de Jager legde het bijltje er om die reden bij neer.

Frustratie

In een interview met Nu.nl licht De Jager toe hoe gefrustreerd hij raakte door de gang van zaken: "De grootste klap was de samensmelting. Ik ben daar zo boos van geworden. Voor mij was het hart uit de samensmelting gehaald. Toen Nicolette (Kluijver -red) zei dat iedereen mee mocht naar het samensmeltingsdiner brak er echt iets. Ik voelde me zo voor de gek gehouden."

Boos

Die irritatie uitte zich ook op andere manieren: "Dit seizoen was zo gek, ik raakte er enorm gefrustreerd van. Die avond voor de laatste Eilandraad ging ik tekeer tegen de productie, omdat ze ons ophaalden terwijl wij net het eten klaar hadden. Woedend was ik, terwijl die mensen ook maar hun werk deden. Ik ken mezelf zo niet, zo wil ik niet zijn. Dus het is goed dat ik het heb stopgezet, ik ben blij dat ik het bewustzijn had: ik moet hier nu weg."