Full House-huis gekocht door bedenker tv-serie

2 December 2016 15:48 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Full house-bedenker Jeff Franklin is de trotse eigenaar van het iconische pand in San Francisco waar de comedyserie zich afspeelt.

Afgelopen mei kwam het pand, gelegen aan Broderick Street in een van San Francisco's duurdere wijken, op de markt voor 4.15 miljoen dollar. Volgens de Hollywood Reporter wilde de vorige bewoners van het stulpje af omdat ze alle aandacht van Full house fans beu waren. Het huis is een toeristische trekpleister waar naar schatting iedere dag zo'n 250 mensen mee op de foto gaan.

Bedevaartsoort

Jeff Franklin koos bij de start van Full house in 1987 zelf de woning uit omdat hij viel voor de klassiek Victoriaanse houten look met Italiaanse details. Hij baseerde de set van de comedyserie dan ook op het daadwerkelijke interieur van de woning die een slordige 232 vierkante meter telt. Franklin is van plan het pand tot een bedevaartsoort te maken voor fans van de show. Na een verbouwing om de woning aardbevingproof te maken, is het de bedoeling dat 't zo ingericht wordt dat het lijkt of de familie Tanner er echt woont.

Fuller House

Nu het huis in handen is van Franklin heeft dat ook gevolgen voor de spinoff Fuller house. De vorige bewoners wilden niet meewerken aan opnames buiten of in het pand, zodat de makers noodgedwongen stokoude beelden moesten hergebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos meent Franklin, die al reikhalzend uitkijkt naar een derde seizoen van de populaire Netflix comedy.

30 jaar

Op den duur wil Franklin het Full house huis gaan verhuren, maar hij wacht eerst het dertigjarig bestaan af van de serie in september 2017. Het lijkt de bedenker van de show een fantastisch idee als alle acteurs samen een dag doorbrengen in het huis, zodat toevallige passanten het idee hebben dat de Tanners echt bestaan. 

Meer over