Monica Wardenaar over Boer Zoekt Vrouw

Gaan Boer Jaap en boerin Steffi aan de vrouw/man komen?

MensTypes trainer Monica Wardenaar analyseert dit seizoen Boer zoekt vrouw voor ons. Wat zijn de kansen van de boeren en hun potentiële partners? Ze begint met boer Jaap en boerin Steffi.

Het tiende seizoen van Boer zoekt vrouw is weer begonnen. Deze keer gaan boeren Jaap, Marnix, Wim en de boerinnen Michelle en Steffi op zoek naar hun ideale partner.

Het was interessant en mooi om te zien hoe Steffi en Jaap op dezelfde manier reageerden op het aantal brieven dat ze kregen. Jaap werd er stil van toen bleek dat 48 vrouwen hem een brief hadden geschreven. Steffi was ervan overtuigd dat er niet veel mannen haar zouden schrijven. Dat 49 mannen haar toch een brief hadden geschreven, was voor haar dan ook een complete verrassing. Ze konden allebei niet geloven dat er zoveel potentiële partners geïnteresseerd waren in hen.

Jaap en Steffi

Jaap en Steffi zijn hetzelfde MensType

Dat Jaap en Steffi op dezelfde manier reageerden is niet zo vreemd, want ze zijn hetzelfde menstype. Dat betekent dat ze dezelfde uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen hebben. Dus ze zijn in de basis hetzelfde en reageren op dezelfde manier. Overeenkomsten zien tussen Steffi en Jaap is niet zo moeilijk. Als je op een andere manier naar mensen kijkt zie je de overeenkomsten en ook de verschillen. Net zo duidelijk als je het verschil ziet tussen een poedel en herder.

Karaktereigenschappen

MensTypes gaat over je essentie, over je aangeboren gedrag. Over karaktereigenschappen die je niet kunt veranderen en fysieke kenmerken die in je DNA zitten. De verschillende menstypes hebben herkenbare uiterlijke kenmerken en typerende basiskaraktereigenschappen. Elk type heeft een combinatie van de karaktereigenschappen: actief (ruimtenemend), passief (ruimtelatend), positief en negatief. Je uiterlijk en deze basiseigenschappen bepalen welk Menstype je bent en wie jou ideale partner is.

Elk menstype heeft 2 types die het beste passen. Als eerste is dat is je ‘maximale aantrekking’ en als tweede hetzelfde type als jij bent.

Ideale partner herkennen? Kijk naar het uiterlijk

Je herkent je ideale partner aan het uiterlijk. Als je weet welk type je zelf bent, weet je meteen welke twee types het beste bij je passen. Je kunt dan beginnen met deze types te herkennen tussen alle mensen die je dagelijks ontmoet. Je weet hoe je je ideale partner herkent aan uiterlijk, houding en gedrag. En moeiteloos ontdek je typerende karaktereigenschappen.

Geen schoothondje

Je ideale partner herkennen aan het uiterlijk kun je vergelijken met het herkennen van honden. In een oogopslag herken je een herdershond omdat je weet waar je op moet letten. Je kent de uiterlijke kenmerken van een herdershond. En het zegt je gelijk iets over het karakter van deze hond. Je weet bijvoorbeeld dat je niet moet kiezen voor een herdershond als je op zoek bent naar een lief schoothondje.

Jaap en Steffi hebben tien briefschrijvers geselecteerd. Volgende week gaan we zien of de ‘maximale aantrekking’ of het hetzelfde type als Jaap en Steffi zijn, daar tussen zitten.

Over Monica

Monica Wardenaar is MensTypes trainer, TypeDating coach en schrijfster van het boek ‘Jij past echt bij mij’. Niet alleen geeft ze workshops over het vinden van je ideale partner, maar ook trainingen over hoe je MensTypes toepast bij het verbeteren van je (werk)relaties.

www.menstypes.nl

Meer over:

Reageren