Burn-out

Gaat Jan Smit het Eurovisie Songfestival halen?

19 februari 2020 11:48 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Nadat maandag bekend werd dat de burn-out van Jan Smit veel ernstiger is als eerder gedacht, is het de vraag of hij op tijd is hersteld voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival.

Jan Smit moet in mei (en eigenlijk al eerder vanwege alle repetities) weer helemaal fit, fris en energiek zijn voor de presentatie van het mega-evenement. En mei is al aardig dichtbij.

Huis gehuurd

Maandag werd duidelijk dat Jan op dit moment nog niet klaar is voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival. Na vijf weken in een Spaanse kliniek, heeft Jan nu een huis gehuurd buiten Volendam waar hij naartoe kan wanneer het thuis te druk was. Dat stemt weinig hoopvol.

182 miljoen kijkers

In Boulevard raadde Arie Boomsma Jan dan ook aan om dat hele Songfestival te laten schieten en in plaats daarvan te kiezen voor zichzelf en zijn gezin. Maar dat zal niet zo snel gebeuren. Jan is al jaren gek op het liedjesfestijn en dit is de kans van zijn leven om op het podium te staan voor 182 miljoen kijkers. Dat Nederland het Eurovisie Songfestival binnen afzienbare tijd nog eens wint, lijkt uitgesloten. 

Vijf stappen terug

In een Instagrampost schreef Jan Smit gisteren dat hij drie stappen vooruit doet en vijf terug in zijn herstel. Met dat tempo gaat hij het Songfestival niet halen. Maar in dezelfde post zegt de Volendammer ook dat ze hem niet klein gaan krijgen. Dat biedt hoop. En anders hebben we natuurlijk altijd Chantal en Edsilia nog. 

Meer over