Video

Gaat Nick Schilder ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival?

9 november 2023 11:29 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Nick Schilder is sinds de breuk met Simon Keizer een compleet nieuwe weg ingeslagen. Hij zou het daarom nu ook zeker niet gek vinden om eens ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Fans kunnen echter nog niet juichen: in 2024 zit een deelname er nog niet in.

Lees ook: Alles over het Eurovisie Songfestival 

Nick Schilder

Nick Schilder timmert al een behoorlijke tijd aan de weg: lang als onderdeel van Nick en Simon en sinds dit jaar als soloartiest. Dat laatste legt hem zeker geen windeieren, zo is ook de organisatie van het Eurovisie Songfestival opgevallen. "Grappig genoeg is er een gesprek geweest", geeft hij nu toe. "Dat zeg ik nu wel heel ijdel van: 'ik ben gevraagd', maar er zijn altijd heel veel gesprekken. Dat is niet een groot ding." 

Toch vindt Nickhet nu nog te vroeg om ook daadwerkelijk naar het Eurovisie Songfestival te gaan. "Ik ben nu stapsgewijs aan het bouwen. Niet dat je al bovenaan begint", gaat hij door. "Maar dus misschien ooit, maar nu nog niet."


Numidia en Douwe Bob

Nick Schilder ziet voor komend jaar dan ook meer iets in twee zijn medekandidaten van Beste Zangers: Numidia en Douwe Bob. "Ik hoop echt dat ze samen gaan werken. Dan komt er een heel goed liedje uit", vertelt hij. "Douwe Bob is momenteel on fire als songwriter en Numidia is echt een openbaring geweest in het programma. Zij stort haar hart uit en zou dus ook echt een goed uithangbord kunnen zijn. Als zij samen gaan werken, denk ik dat we als Nederland heel erg blij moeten zijn dat we een hele sterke inzending hebben."

Wie ons land echt mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival blijft nog de vraag. Wanneer de inzending wordt onthuld, is nog niet bekend.

Meer over