Interview

Gaby Blaaser over Special Forces VIPS

19 december 2021 18:49 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL
Gaby Blaaser is een van de VIPS die zich laten afbeulen in het Videoland-programma Special Forces VIPS. Wij spraken haar.

Normaal gesproken staat, ligt, of zit Gaby Blaaser in lingerie terwijl ze producten aan de man brengt op Instagram. Of ze zoekt op een pittoreske locatie naar een leuke man in De Bachelorette. Makkelijk zat. Maar voor Special Forces VIPS moest de influencer iets dieper gaan. Zij en negen andere BN'ers ondergingen twee weken lang een keiharde training van de mannen van de Special Forces in Slovenïe. En dat hakte erin.

Waarom wilde je in hemelsnaam meedoen aan Special Forces VIPS?
“Toen ik de buitenlandse versie van het programma keek, zei ik al: ‘als ik ooit word gevraagd voor de Nederlandse versie, dan doe ik mee.’ Ik moest dus wel! Maar eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom. Toen ik het op televisie zag, deden er heel veel verschillende mensen aan mee en ze overwinnen altijd wel iets. Ik hoopte dat ik, net als zij, ook iets moois mee naar huis zou nemen op het einde. En dat ik er op z’n minst mooie herinneringen aan over zou houden”

Heb je ter plekke nog spijt gehad dat je 'ja' had gezegd?
“Oh ja. En wel meerdere keren ook. In het begin dank je dat het wel gaat lukken, maar ergens in het midden, als het einde nog lang niet in zicht is, dan ziet het er ineens hopeloos uit. Ik ben een control freak. Ik wil m’n koffie op een bepaalde tijd, ik weet hoe laat ik iets moet posten op Instagram en hier had ik helemaal geen grip op de situatie.”

Wat voor zware dingen lieten de instructeurs je allemaal doen?
“Met een rugzak van 25 kilo lopen bijvoorbeeld want ze maken daar geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. En dat viel behoorlijk tegen. We werden ook meteen in het diepe gegooid vanuit een helikopter in koud water. Het was zwemmen en rennen en dan nog het mentale gedeelte erbij. Non stop het gas erop.”

Gelukkig had je al wel een goede conditie
“Ik hou van sporten en ik was blij dat ik iets kon, maar normaal gesproken ren ik alleen maar een beetje. Dit was zo anders.”

Had je steun aan je mede-BN’ers?
“Ik heb al aan heel wat programma’s meegedaan maar nog nooit zo’n fijne groep meegemaakt. Al op Schiphol voelde ik dat we een klik hadden. En gelukkig maar, want je hebt elkaar nodig omdat je veel dingen in teamverband moet doen. En ik heb me zo’n beetje door het programma heen gejankt. Dan is het fijn als je leuke mensen om je heen hebt. Ik heb er zelfs een hele goede vriend aan over gehouden, Jaime Trenité.”

Zijn er ook BN’er programma’s waar je nee tegen zou zeggen?
“Ik kan eerlijk gezegd niets bedenken, ik sta overal voor open. En helemaal voor Wie is de Mol? Dat lijkt me geweldig.”

Special Forces Vips is vanaf 19 december te zien bij Videoland. De eerste aflevering wordt ook uitgezonden op RTL 4 op 19 december om 21.30 uur.

Meer over