Aan de sapjes

Geen eten dit jaar voor de 3FM-dj's in het Glazen Huis

6 december 2022 11:37 | amusement | Door Esther Hut

© Marie Wanders/NPO 3FM

3FM dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen kunnen de komende weken maar beter extra gaan genieten van hun maaltijden, want als ze binnenkort in het Glazen Huis zitten wordt het bikkelen. Ze krijgen namelijk geen eten geserveerd daar.

Met het eetverbod keert een oude traditie terug tijdens de benefietactie.

Sapjes drinken

Van 2004 tot en met 2017 mochten de opgesloten dj’s ook al geen vast voedsel eten tijdens hun verblijf in het Glazen Huis. In plaats daarvan kregen ze groente- en fruitsappen.

Het Vergeten Kind

Het concept blijft wel hetzelfde. De dj’s draaien 24 uur per dag plaatjes voor geld terwijl andere dj's van 3FM het land rondgaan om te kijken bij andere acties die worden gevoerd. Het opgehaalde geld gaat dit jaar naar Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Afgelopen jaren

Vorig jaar mocht er wel gegeten worden en in 2018 en 2019 ging Serious Request flink op de schop. In plaats van een Glazen Huis werd toen een wandeltocht georganiseerd die van actie naar actie liep. In 2020 waren er voor de eerste keer twee edities van Serious Request in hetzelfde jaar. In april vond er namelijk een extra ingelaste editie plaats vanwege de coronacrisis. In 2021 keerde het Glazen Huis terug, maar na de eerste dag mocht er geen publiek meer langs komen vanwege de coronamaatregelen.

Terug in Amersfoort

Dit jaar staat het Glazen Huis weer in Amersfoort en gaat op 18 december van start. Op 24 december (kerstavond) wordt bekendgemaakt hoeveel de 3FM dj’s hebben opgehaald met de actie.

Meer over