Geen Utopia meer in de Verenigde Staten

Utopia verdwijnt in de Verenigde Staten na slecht twee maanden van de buis. Het programma werd volgens zender FOX veel te slecht bekeken.

Utopia wordt in Nederland dagelijks door ongeveer 700.000 mensen bekeken, wat allesbehalve slecht is. In de Verenigde Staten trok de realityshow afgelopen vrijdag nog maar 1,6 miljoen kijkers. Dit is natuurlijk veel te weinig, aangezien het land 316 miljoen inwoners heeft. FOX heeft daarom besloten de stekker uit Utopia te trekken.

Utopia

De Amerikaanse versie van Utopia was nog voor de eerste uitzending een groot spektakelstuk. FOX zag logischerwijs het begin van een nieuwe kijkcijferhit, maar de droom veranderde al snel in een nachtmerrie. De zender wilde twee keer per week een samenvatting uitzenden, maar dit werd bijgesteld naar één keer per week. Ook via internet werd het programma erg slecht bekeken. 

Turkije

Hopelijk voor John de Mol valt Europa wel voor Utopia. De Turkse versie van Utopia ging vorige week van start. Roemenië en Duitsland volgen later. In Nederland blijft de realityserie een hit voor SBS, dagelijks kijken zo'n 750.000 mensen naar het wel en wee van de Utopianen.

John de Mol is waarschijnlijk niet blij met de beslissing van FOX, al kan hij zich er wel in vinden. 


Reageren