Richard tipt

Geen zin in het WK 2022? Dit zijn de ultieme kijktips voor de voetbalhaters

21 november 2022 10:00 | amusement | Door Richard Roosenboom

© Netflix Inc.

Zware tijden voor de voetbalhaters die zin in een leuk tv-avondje hebben. Maar gelukkig is er meer op tv dan alleen WK-programma’s uit Qatar. Met deze tips komen ook zij deze voetbalherfst wel door.

Wel een voetbalfan? Blijf dan vooral via deze pagina op de hoogte van alle wedstrijden en gebeurtenissen

Kerstfilms

Van de zinderende hitte van Qatar naar een Amerikaans sneeuwlandschap. Het contrast kan haast niet groter. Fijn voor de kijkers die even geen zin hebben in anderhalf uur pak-hem-beet Wales tegen Iran: de eerste kerstfilms dwarrelen als sneeuwvlokjes de programmering binnen. Op RTL 8 is het bijvoorbeeld vanaf maandag tweemaal daags raak. De eerste heet heel toepasselijk Welcome to Christmas en gaat over een vrouwelijke projectontwikkelaar die aan de slag gaat in een skidorp met een knappe sheriff.

Welcome to Christmas is maandag 21 november 2022 om 20:25 uur te zien op RTL8.


24Kitchen

Mocht een voetballiefhebber de woonkamer bezet houden, dan is de keuken een prima toevluchtsoord. Inspiratie voor urenlange kook- en baksessies ligt zoals altijd voor het oprapen bij 24Kitchen. Zo is er elke dag rond 17.30 uur The Little Paris Kitchen te zien, waarin Rachel Khoo de keuken van de Franse hoofdstad verkent. Uiteraard voegt ze de daad bij het woord en maakt ze dinsdag bijvoorbeeld een heerlijke taart met pistache en geitenkaas. Met wat geluk precies klaar na het laatste fluitsignaal.

The Little Paris Kitchen: Cooking with Rachel Khoo is dagelijks om 17:30 uur te zien op 24Kitchen. 

Little Paris Kitchen- Cooking With Rachel Khoo
Little Paris Kitchen- Cooking With Rachel Khoo

Detectives

Vroeger trakteerde de KRO-NCRV tv-kijkers die niets met sport hebben op een scheepslading spannende series als alternatief. Ook nu valt er veel te genieten voor de fans van dit genre. Zoals The Hunters en de herhalingen van de vernieuwde Dalgliesh en Angela Black. Of het nieuwe Our House, over een jonge vrouw die na een werkdag een verhuiswagen voor de deur ziet staan. Man en kinderen zijn nergens te bekennen. Minstens zo spannend als een wedstrijd van Oranje.

Our House is vanaf vrijdag 25 oktober wekelijks om 23:15 uur te zien op NPO2. 

Our House (op NPO2)
Our House (op NPO2)

Netflix

Dankzij streamingdiensten als NPO Start, Videoland en Netflix is er altijd een spannende film of mooie serie om op te starten, en dit is misschien wel hét moment om (nog een keer) aan een lekkere lange reeks te beginnen. The Crown bijvoorbeeld op Netflix, over het leven van de Britse koningin Elizabeth. De reeks begint met haar jonge jaren en het vijfde seizoen is net in première gegaan.

The Crown - seizoen 5 (Netflix)
The Crown - seizoen 5 (Netflix)

IDFA

Meer in de stemming voor wat zwaarder werk? Dat kan prima, want dit is ook de week van het International Documentary Filmfestival Amsterdam IDFA. En dat betekent ruim baan voor bekroonde documentaires op NPO 2. Op dinsdag bijvoorbeeld de bijzondere 2Doc: A House Made of Splinters. Deze film gaat over een Oekraïens kindertehuis vlak bij het front en laat zien met hoe veel liefde en toewijding de medewerkers daar voor de jonge bewoners zorgen. Oorlog of geen oorlog.

Deze documentaire zie je op 21 november om 22:19 uur op NPO2.

2Doc: A House Made of Splinters
2Doc: A House Made of Splinters

Wel een voetbalfan? Blijf dan vooral via deze pagina op de hoogte van alle wedstrijden en gebeurtenissen

Meer over