Geer en Goor mochten niet in discussie met premier Rutte

5 juli 2016 16:45 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Geer en Goor: Zoeken Een Hobby

Gerard Joling en Gordon mochten enkel een aantal vooraf geformuleerde vragen stellen aan premier Mark Rutte tijdens hun gesprek over eenzame ouderen. deze bijeenkomst werd uitgezonden in de seizoensopener van Geer & Goor: Zoeken Een Hobby

In het programma maakten Gerard en Gordon zich sterk voor ouderen in verzorgingstehuizen, want volgens het duo is dit hard nodig. “Je kunt nog beter in de gevangenis zitten, dan word je vaker gelucht dan in zo’n instelling", vertelt Gerard in gesprek met weekblad Privé. 

Geen confrontatie 

De diva's wilden de premier confronteren met de situatie van de ouderen, maar dat was niet mogelijk. Toen ik onlangs bij premier Mark Rutte in zijn torentje was, had ik dat met hem willen bespreken, maar we mochten alleen de vragen stellen die van tevoren waren afgesproken. Anders was ik zeker de discussie met hem aangegaan. Hopelijk krijg ik die kans nog een keer.”

Ogen geopend

De soms schrijnende situaties die Gerard zag in verzorgingshuizen, hebben hem een wijze les geleerd. Door het programma met Gordon zie ik wat er met oudere mensen gebeurt. Mijn ogen zijn geopend en dat is de reden dat ik bepaalde dingen heb laten vastleggen. Ik ben niet bang voor de dood, maar wel om eenzaam te sterven.”

Geen verzorgingshuis

De zanger is inmiddels 56 jaar, waardoor hij met een schuin oog kijkt naar zijn oude dag. Als ik op een bepaalde leeftijd ben, huur ik ergens in Nederland een huis. Daar ga ik wonen met de mensen die mij lief zijn. Dan neem ik iemand in dienst die het huis schoonmaakt, maar ook een verpleegkundige. Ik moet er niet aan denken om in een verzorgingshuis geplaatst te worden", concludeert Gerard in Privé. 

Meer over