Arnout Hauben

Tina Nijkamp tipt comebackprogramma voor Matthijs van Nieuwkerk: Interview met de Geschiedenis

20 september 2023 10:00 | amusement | Door Irma Tomas

© VRT
In Vlaanderen scoort Interview met de Geschiedenis al de pannen van het dak en dat format zou in Nederland ook wel eens kunnen een hit kunnen worden.

In de zesdelige serie interviewt Arnout Hauben alle Belgische koningen op een cruciaal moment in hun koningschap. Fictief natuurlijk, want die koningen zijn al een tijdje dood. Er wordt dus geacteerd. De derde aflevering werd bekeken door bijna 700.000 mensen en dat is geweldig veel voor Vlaamse begrippen. Vandaar de tip voor Matthijs van Tina Nijkamp. 

Archieven

In Interview met de Geschiedenis vormt het interview van Arnout, in Nederland bekend van het populaire wandelprogramma Dwars door de Lage Landen, telkens de rode draad van een aflevering, maar de presentator duikt ook de archieven in voor mooie verhalen en gesprekken met experts.

Koningen van België

Arnout had voor Interview met de Geschiedenis al wel voorkennis, hij schreef enkele jaren geleden een boek over de koningen van België. En dat is meteen een goeie tip voor Matthijs van Nieuwkerk; neem eens een kijkje in de archieven, je weet maar nooit. 

Meer over