Geert Wilders is gek op Swiebertje

4 april 2016 15:15 | amusement | Door Televizier

© NCRV

Geert Wilder heeft een enorm zwak voor Swiebertje. De politicus zou het liefst de hele dag naar de legendarische kinderserie kijken. 

De PVV-politicus is nooit zo heel scheutig met het geven van informatie over zijn privé-leven, maar in het Libelle Nieuwscafé in Den Haag lichtte hij een tipje van de sluier op. Wilders kwam met het antwoord Swiebertje nadat hem werd gevraagd naar zijn guilty pleasures. De hoogblonde politicus vindt de jeugdserie top-tv: „Aan Swiebertje heb ik nog steeds veel lol. Het was met een decor van niets, maar het was leuke televisie. Veel leuker dan wat er vandaag de dag op tv is.”

Bromsnor

Swiebertje werd op televisie uitgezonden van 1955 tot 1975 en ging over de sympathieke zwerver Swiebertje (Joop Doderer), veldwachter Bromsnor en de grote liefde van Swiebertje, huishoudster Saartje. 

Pensioen

Netflix is aan Wilders duidelijk niet besteed, de politicus is zo dol op de landloper dat hij overweegt om na zijn pensionering nog meer tijd aan Swiebertje te besteden. „Een leven na de politiek. ,,Daar denk ik af en toe wel over na. Al gebeurt dat natuurlijk niet in de komende honderd jaar. Weet u, ik weet het niet zo. Misschien ga ik wel boeken schrijven. Of dus de hele dag Swiebertje kijken.”

Lees ook:
Wilders is niet de enige die gek is op Swiebertje

Meer over