Geld Maakt Gelukkig plotseling geschrapt op SBS6

10 februari 2015 12:24 | amusement | Door Televizier

© SBS

Geld Maakt Gelukkig maakte SBS6 niet zo gelukkig. Vanwege de lage kijkcijfers is de show maandag opeens van de zender verdwenen.

Kijkers die om 20.00 uur klaar zaten voor een nieuwe aflevering van de tv-show waarin armlastige Nederlanders om geld bedelen, werden verrast met een herhaling van Trauma Centrum.

Uitdaging

Een woordvoerster van SBS6 laat weten: “Het tweede seizoen van Geld Maakt Gelukkig heeft de verwachtingen voor het tijdslot van 20.00 uur niet waargemaakt. Dat tijdslot blijft een uitdaging.” De herhalingen van Trauma Centrum zijn te zien zo lang het seizoen van Geld Maakt Gelukkig zou duren. “Hoe lang dat is, is nog niet bekend.”

Kijkcijfers

Het tweede seizoen van Geld Maakt Gelukkig was sinds begin januari op tv. De afleveringen trokken tussen de 300.000 en 500.000 kijkers. Het vorige seizoen, met Sandra Schuurhof, deed het in het voorjaar van 2014 een stuk beter. Toen GTST de zomerstop inging, scoorde het programma goed: gemiddeld keken er 650.000 mensen naar. Die aantallen heeft nieuwe presentatrice Do nooit gehaald. 

Vooravond

De vooravond is al jarenlang een probleem voor SBS6. Terwijl NPO1 en RTL4 hoge kijkcijfers behalen met De Wereld Draait Door, het NOS Journaal, RTL Boulevard, RTL Nieuws en GTST, heeft SBS6 maar weinig vooravondhits. Alleen de realityshow Utopia (om 19.30 uur) is een succes. Af en toe verlengt de zender die show tot een uur. De extra lange afleveringen zijn dan te zien tussen 19.30 en 20.30 uur. Op de vraag of er plannen zijn om Utopia definitief elke dag een uur uit te zenden, antwoordt de woordvoerster van SBS6: “Vooralsnog niet.” 

Lees ook: Een interview met Sandra Schuurhof over Geld Maakt Gelukkig.

Meer over