Gemengde reacties op DWDD documentaire Halina Reijn

DWDD maakte op Tweede Pinksterdag plaats voor de documentaire OK Vrouw waarin Halina Reijn haar kinderwens onder de loep nam. Op social media leverde dat uiteenlopende reacties op.

"OK vrouw" is een afkorting voor Ongewild Kinderloze vrouw, een term die Halina (40) in 2015 zelf bedacht om haar leven te omschrijven. Ze zou graag moeder worden, lichamelijk gezien is ze er ook toe in staat, maar ze wil dat alleen als ze een partner heeft. De liefde blijft uit en nu begint ook haar biologische klok te tikken. Wat nu?

Kinderwens

Halina bespreekt dik drie kwartier haar kinderwens met vrienden, familie, therapeuten en ervaringsdeskundigen. Het leverde een intiem kijkje in haar leven op en niet iedereen kon die soms schaamteloze openheid waarderen.

Een van Halina's belangrijkste drijfveren een kind te willen is het idee dat het rust in haar leven gaat brengen. Maar dat kinderen niet zaligmakend zijn had een deel van twitterend Nederland al snel door.

Maar laten we wel zijn, ijdel of niet... Ongewild kinderloos zijn is niet leuk. Gelukkig zagen ook genoeg mensen dat Halina's verlangen oprecht was. Of op z'n minst zuiver.

Aan het eind een best wel confronterende conclusie...

En voor wie geen genoeg kan krijgen...

 

Meer over:

Reageren