Genoeg mogelijkheden voor Jopie Parlevliet op tv

18 april 2017 13:35 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Jopie Parlevliet, het alter ego van cabaretier Richard Groenendijk, is niet voorgoed van de buis verdwenen. RTL mag dan wel gestopt zijn met het uitzenden van De Jopie Parlevliet Show, Groenendijk ziet nog genoeg mogelijkheden voor zijn typetje op televisie.

Richard Groenendijk was dinsdag te gast in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. “De deur bij RTL is wel dichtgegooid, dus daar zie ik haar niet meer terugkeren. Al zijn de banden met RTL nog prima hoor.”

Rotterdamse diva

Op RTL zullen we de Rotterdamse diva niet meer zien, maar misschien wel op een andere zender. “Er zijn nog genoeg openingen op andere plekken waardoor ik wel durf te stellen dat Jopie gewoon nog terugkomt op tv. Wellicht bij SBS. Alleen niet op de korte termijn in verband met mijn nieuwe theatershow. Dat gaat nu even voor”, vertelde de cabaretier aan Lex Gaarthuis.

Sletje van de tv

Richard dankt een groot gedeelte van zijn faam aan tv-optredens in panels. “Het heeft zeker veel gedaan voor mijn bekendheid, door Ranking the Stars heb ik bijvoorbeeld veel jong publiek in mijn zaal, omdat ze me daarvan kennen. Maar ik wil ook geen sletje van de tv worden, ik ga niet overal zomaar zitten. Ik zit nu bijvoorbeeld bij SBS in Wat vindt Nederland? En daar lijkt nog wel een vervolg op te komen. Maar theater zal altijd mijn corebusiness blijven.”

De Jopie Parlevliet Show

De Jopie Parlevliet Show stopte na twee seizoenen, omdat het programma teveel oudere kijkers zou trekken en daardoor commercieel niet interessant genoeg meer bleek. Dat was een verrassend besluit, omdat het tweede seizoen een gemiddelde van 1 miljoen kijkers scoorde.

Meer over