George Clooney trouwt in Downton Abbey-kasteel

George Clooney en zijn verloofde Amal Alamuddin hebben hun oog laten vallen op het Downton Abbey-kasteel als het toneel van de trouwerij.

Volgens de Britse krant Daily Mail stappen George Clooney en Amal Alamuddin in Groot-Brittannië in het huwelijksbootje. De twee zouden elkaar het jawoord willen geven op het landgoed Highclere Castle, waar de Britse televisieserie Downton Abbey wordt gefilmd. 

Geen Italië

De prachtige omgeving van Lago di Como leek het toneel te worden van de bruiloft van de twee tortelduifjes. George’s zonovergoten landgoed ligt aan het Comomeer en wordt omringd door hoge bergen en pittoreske vissersdorpjes. Het lijkt de ideale locatie voor een Hollywoodbruiloft. Toch kiest het stel volgens de Daily Mail voor het regenachtige Groot-Brittannië. 

Groot fan van de serie

Tijdens een minivakantie in het zuiden van Engeland brachten Clooney en zijn verloofde een bezoek aan het Downton Abbey-kasteel. Amal is groot fan van de serie en George regelde speciaal voor haar een privébezoek. 

Verliefd op het kasteel

Tijdens de rondleiding zou de verloofde van Clooney als een blok voor het kasteel zijn gevallen. Ze informeerde zelfs naar de prijs. 

Duur Grapje

Mocht het stel elkaar op het Britse platteland het jawoord geven moeten ze diep in de buidel tasten. Het landgoed is te huur voor trouwerijen vanaf ongeveer 17.000 euro. De prijs kan dus nog flink oplopen. 

Bijzonder prestigieus

De kosten zullen voor het Hollywoodkoppel geen belemmering zijn. Ook de acteur trouwt volgens ingewijden liever in het Downton Abbey-kasteel. Een betrouwbare bron liet aan Hello! Magazine weten: "George houdt van het idee om te kunnen trouwen in een kasteel. Hij vindt dat bijzonder prestigieus."  

Nooit meer trouwen

Het enthousiasme van Clooney is vrij bijzonder. De Hollywoodacteur zei eerder nooit meer te willen trouwen. De 53-jarige acteur geeft in september het jawoord en komt daarmee terug op zijn uitspraak. Zou het kasteel de doorslag hebben gegeven? 

Tijdens zijn bruiloft slaat de bruidegom in ieder geval geen koppen koffie achterover. Het gezicht van Nespresso vindt het zwarte goedje namelijk niet te drinken.

Meer over:

Reageren