Geraldine en de vrouwen

Geraldine Kemper maakt voor RTL programma over seksueel misbruik

21 september 2020 14:05 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Geraldine Kemper maakt voor RTL een nieuw programma over seksueel geweld. De presentatrice volgt in Geraldine en de vrouwen zes vrouwen die door het misbruik lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTTS).

Geraldine en de deelneemsters aan het programma reizen af naar Kroatië, waar ze onder leiding van een team van psychologen, door middel van verschillende vormen van therapie, hun PTSS proberen te bedwingen. “Er wordt weinig over gesproken, terwijl het heel veel gebeurt”, zegt de presentatrice.

Trots

“Ik ben zó trots op deze zes vrouwen, die met hun verhalen en hun strijd om van hun trauma af te komen, een voorbeeld zullen zijn voor velen”, zegt Kemper. Als makers van het programma heeft RTL de producent van Het Rotterdam project en De sleutel gestrikt.

18 oktober 

Voor Geraldine is het de tweede keer dat ze met slachtoffers van seksueel misbruikt terugkeert naar hun verleden. In 2017 maakte ze voor BNNVARA de serie Misbruikt. Geraldine en de vrouwen is vanaf zondag 18 oktober om 22.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer over