Geraldine Kemper over de terugkeer van Big Brother

4 januari 2021 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Wim van de Genachte

Big brother is terug. Geraldine Kemper presenteert de herrijzenis van de ‘moeder aller realityshows’. Voor de eerste hype was ze te jong, des te meer verheugt ze zich op de nieuwe reeks.

Tekst: Tijgerbloedteksten

Je was negen toen ‘Big brother’ voor het eerst op tv was. Keek je toen?
“Nee. Ik wist dat het bestond, dat er ene Bart in zat, dat het groot was en dat we nog nooit zoiets hadden meegemaakt, maar ik volgde het niet. Ik keek toen nog kinder-tv. Misschien mocht ik er niet eens voor opblijven van mijn ouders. Ook latere seizoenen heb ik niet gezien, dus voor mij is Big brother echt iets nieuws. Al heb ik me er natuurlijk wel in verdiept.”

Wat dacht je toen je hiervoor werd gevraagd?
“Ik vond het een groot compliment. Het is een mooie titel, toch de moeder aller realityshows. Voor mij is het een extra uitdaging omdat ik behalve The voice of Holland nog niet zo veel live-tv heb gedaan. Je hebt maar één kans om het goed te doen, dat geeft een kick.”

Wat maakt deze Big brother bijzonder?
“Ik mag nog niet veel zeggen over de inhoud, maar het wordt zeker anders dan toen. Twintig jaar geleden waren sociale media nog niet zo groot, de wereld was heel anders. Met iedereen delen waar je bent, met wie je bent, en de hele dag kijken wat andere mensen doen, daar waren we helemaal niet mee bezig. De kandidaten van toen zaten ook in een bubbel, afgesloten van de buitenwereld, maar nu is dat misschien nog zwaarder omdat we gewend zijn om de hele dag met elkaar in contact te staan.”

Zou je zelf in zo’n huis gaan zitten?
“Aan de ene kant geeft het misschien wel rust om er even helemaal uit te zijn, maar ik zou niet zo lang weg kunnen zijn van mijn geliefden. Ik weet ook niet of ik langer dan een dag zonder mijn mobiel kan. Ik vind het dapper van de kandidaten dat ze het aandurven.”

Kun je iets vertellen over de bewoners?
“Er waren bijna zesduizend aanmeldingen, daaruit is een gevarieerde groep gekozen. Echt een afspiegeling van de maatschappij: alle leeftijden, alle culturen. Niet alleen twintigers die hun studie missen of nu geen werk hebben en denken in het huis deze lastige tijd door te komen. Nee, van alles wat.”

Hoe ziet de liveshow eruit?
“Het wordt een soort talkshow, die ik samen met mijn Vlaamse co-host Peter Van de Veire presenteer. We kijken elke donderdag terug op wat er de afgelopen week is gebeurd. Bewoners die het huis uit gaan komen bij ons langs, en we praten met experts op het gebied van sociale media, psychologen en sociologen over het leven in het huis. Verder is 24 uur per dag de livestream te volgen, net als vroeger. Je kunt op Videoland de hele dag met popcorn op schoot kijken naar wat er in het huis gebeurt.”

Big brother | maandag t/m vrijdag | RTL 5 en Videoland | 21.30 uur
zaterdag | RTL 5 | 18.00
Doorlopend | videoland

Meer over