Gerard Ekdom krijgt ochtendshow bij BNN-VARA op Radio 2

3FM-dj Gerard Ekdom stapt over naar Radio 2 en neemt daar het ochtendprogramma over van Sander de Heer. Ekdom verruilt Avrotros voor BNN-VARA.

Gerard Ekdom bevestigde het nieuws in zijn 3FM-show Effe Ekdom. Daarmee reageerde hij op de geruchten die al de ronde deden over zijn overstap. Wanneer de ochtendshow van Ekdom op Radio 2 begint, is nog niet bekend.

Sander de Heer

Gerard zal elke ochtend tussen 6.00 en 9.00 uur te horen zijn op Radio 2. "Met een doorgewinterde muziekliefhebber als Gerard hebben we een waardige opvolger gevonden voor Sander de Heer in de ochtend op NPO Radio 2," vertelt Tessel van der Lugt, hoofd Radio van BNN-VARA. "Sander heeft dit acht jaar met ongelooflijk veel passie gedaan, waarvoor we hem enorm dankbaar zijn. Maar het laatste jaar krabte hij zich ook wel eens achter de oren over hoe lang hij zijn wekker nog op dit tijdstip wilde zetten. Met Gerard hebben we de gedroomde kandidaat voor de job."
Wat Sander de Heer gaat doen, is nog niet bekend. Hij presenteerde zijn Radio 2-ochtendshow sinds 2008. Daarvoor was hij onder meer sidekick van Ruud de Wild. 

Gerard Ekdom

"Ik heb bij 3FM een belachelijk toffe tijd gehad," laat Gerard Ekdom weten. "Zeventien topjaren waarin ik alles uit de zender heb gehaald wat ik maar kon bedenken. En 3FM uit mij. Maar het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Een geweldige kans om op Radio 2 een compleet nieuwe ochtendshow te gaan doen, een avontuur waar ik erg veel zin in heb."

Leegloop bij 3FM

Gerard is niet de enige die vertrekt bij 3FM: ook Coen en Sander gaan later dit jaar weg. Er lijkt een ware leegloop te zijn ontstaan. Jan Westerhof, directeur Radio van de NPO, laat aan De Telegraaf weten: "We zijn bezig met een vernieuwingsslag bij NPO Radio 3FM en Radio 2. Dat is door het vertrek van Coen & Sander in een stroomversnelling gekomen. Gerard Ekdom was zelf toe aan een nieuwe stap en dat past perfect bij de plannen die wij voor Radio 2 hebben."

Lees ook:
Gerard Ekdom had tijdens Serious Request 2014 een hit als Gary Fomdeck.


Reageren