Gerard Ekdom wint Gouden RadioRing

26 januari 2018 09:45 | amusement | Door Televizier

© INGO CALY/AVRO

Gerard Ekdom heeft de Gouden RadioRing gewonnen met zijn programma Ekdom in de ochtend. Daarnaast heeft de presentator de Zilveren RadioSter Man in de wacht gesleept. 

Voor de Gouden RadioRing moest Gerard Ekdom concurreren met de ochtendshow Mattie, Fien & Igmar op Qmusic, Somertijd met Rob van Someren op Radio 10, De Staat van Stasse van Stefan Stasse op Radio 2 (KRO-NCRV) en het nachtprogramma Kaj van Kaj van der Ree op 3FM (BNNVARA).

Zilveren RadioSter Man

Ook ging Gerard Ekdom (Radio 2) naar huis met de Zilveren Radioster Man. De andere genonimeerden voor deze prijs waren Stefan Stasse (Radio 2) en Kaj van der Ree (3FM). Gerard reageerde verbaasd. “Deze zag ik niet aankomen. Ik was zo geconcentreerd op de radioring, dat ik de ster helemaal was vergeten.”

Zilveren RadioSter Vrouw

Annemieke Schollaardt (Radio 2) pakte de Zilveren RadioSter Vrouw. De presentatrice won van Eva Koreman (3FM) en Fien Vermeulen (Qmusic). Schollaardt was zelf niet aanwezig bij de uitreiking wegens haar vakantie op Curaçao. In een videoverbinding reageerde ze op haar winst. “De afgelopen 5 maanden heb ik heel mooi kunnen bouwen aan de A-lijst. Niet alles was te tof”, verwees de presentatrice naar het stoppen van haar show. “Maar ik heb er bewust niet al te veel over gezegd.”

Marconi Awards

Naast de Gouden RadioRing werden ook de vakjuryprijzen, de Marconi Awards, uitgereikt. De Marconi Award voor aanstormend talent ging naar Joost Swinkels van Qmusic. De prijs voor beste radiozender ging naar Radio 10. De Marconi Impact Award ging naar Roosmarijn Reijmer voor haar strijd om meer vrouwen te laten horen op de radio.

Adam Curry

Adam Curry kreeg de Marconi Oeuvre Award. De prijs werd uitgereikt door Frits Spits. In het dankwoord zei Curry vereerd te zijn met de oeuvreprijs.  

Meer over